Lubisz wypiekać? Wypróbuj komfortowe formy do pieczenia

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/vhosts/klub-heaven.pl/includes/menu.inc).
O standardzie warsztatu stanowi liczba małych, liczonych w setkach narzędzi. Podobnie rzecz wygląda w kuchni. Miejsce produkcji i serwowania domowych dań to nie tylko maszyny pokroju kuchenek mikrofalowych czy zmywarek. Do piekarnikowego „majsterkowania” szczególnie przydają się też skromne formy silikonowe do pieczenia. Kucharze „od święta” zadowolą się papierkowymi foremkami, pod jednorazowe wypieki.


ciasta
Author: Frank Fox
Source: http://www.flickr.com
Choć foremek nie da się już użyć po pieczeniu, mają one swoich orędowników. Zdania w środowisku kuchennym są jednak podzielone. Niepodważalna jest za to żywotność i odporność foremek na ciastka czy ciasta dużego kalibru. Producenci zapewniają odporność sztucznych form na wysokie temperatury piekarnika (powyżej 200 stopni). Są łatwe w zmywaniu i dostępne w atrakcyjnej cenie.


Silikonowa forma z wgłębieniami na paręnaście babeczek to koszt kilkudziesięciu złotych, zwykle w widełkach 30-60 zł. Ciekawa oferta dla miłośników wypieków - .

Czy omawiany wątek Cię fascynuje? Jeżeli chcesz zdobyć uzupełniające informacje odnośnie tego problemu, to odwiedź proponowany wpis (http://splywydrweca.pl/index.php/splywy-kajakowe-coraz-modniejsze-hobby/).

Foremki na pojedyncze ciastka są zwykle dostępne w zestawach, są też formy na duże ciasta. W tej drugiej opcji silikonowe formy przypominają miskę na zupę. To wyjątkowa alternatywa na stosowane dotychczas ciężkie stalowe, trudno zmywalne blachy. Wybór form to już kwestia klienta.


Mogą przyjmować dowolne kształty: kwadratów, choinek, gwiazdek. Faktycznym i powtarzanym naokoło jedynym minusem silikonowych i papierowych podstawek pod ciastka jest ich niestabilność. Wymieszana „zaprawa” pod ciastko, wlana wcześniej do kształtki, jest trudna do ustawienia i regulowania. Zaleca się czynienie tego płynnym ruchem, tak żeby z formy nie wylała się jej zawartość, a ona sama nie zmieniła kształtu.


chleb
Author: Edsel Little
Source: http://www.flickr.com
Posiadając na stanie keksówkę lub brytfannę mamy sposobność upieczenia domowego bochenka chleba. Skutecznie przygotowany pozwoli cieszyć się niepowtarzalnym smakiem. Aby całe przedsięwzięcie chlebowe zakończyło się przyjemnym efektem, niezbędne okazują się formy do chleba.

Nie ma co czekać, takie niezwykłe okazje trzeba szybko wykorzystywać, zatem nie wahaj się i szybko sprawdź kompletną ofertę (http://hurtplus.pl/papierosy-c-1.html).

Zakwas chlebowy potrafi różnie reagować na źle przygotowane podstawy. Jeszcze przed posypką i zalaniem zakwasem brytfanny zaleca się posmarowanie jej tłuszczem i owinięcie w papier. Da to przyjemny w smaku efekt, pozwoli też łatwiej zmywać foremkę.